Поне от шест месеца са действали двамата полицаи, задържани за връзки

...
Поне от шест месеца са действали двамата полицаи, задържани за връзки
Коментари Харесай

Нови горещи разкрития за ченгетата от 7 РПУ, закопчани при спецакция в София

Поне от шест месеца са действали двамата служители на реда, арестувани за връзки с наркодилъри в столицата. Служителите на реда, които бяха задържани при спецоперация на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден вечерта, са продавали дрога на дилъри, оповестиха публично от държавното обвиняване.  Специализираната прокуратура им повдигна обвинявания за разпространяване на опиати и приемане на подкупи.

Двамата задържани са от бранш „ Криминална полиция “ на Седмо РПУ. До задържането им те работели в районното ръководство по линия на противопоставяне на разпространяването на опиати. Служители на „ Вътрешна сигурност “ обаче почнали да ги наблюдават от юли 2017 година по данни, че самите те популяризират наркотични субстанции.



Събраните досега доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични субстанции на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от служителите на реда регион – Студентски град и „ Младост “.

Едновременно с това чиновниците събирали от всеки дилър по 2000 лв. „ такса успокоение “ месечно. Онези, които отказвали да заплащат таксата, били заплашвани, че ще бъдат арестувани, че против тях ще бъдат формирани преписки и досъдебни производства.
При акцията нощес служителите на реда са арестувани с белязани пари.

При осъществените претърсвания в специфичен тайник в дома на единия от чиновниците са открити и конфискувани разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест става дума за амфетамини.



За дефинитивно умозаключение за наличието на таблетките следва да даде назначена по случая експертиза.

Двамата служители на реда, единият от които е с дълъг стаж в Министерство на вътрешните работи, се стараели да работят при цялостна нелегалност. Комуникирали с „ подопечните “ дилъри само посредством интернет приложения и „ прави “ телефони, употребявани единствено за връзка сред тях.

Двамата са арестувани за 72 часа. Утре в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР